Trim sau reglajul de zero al directiei automodelelor

Masinile, ne jucam cu ele si ne aduc zambetul pe buze dar utilizarea lor corecta si folosirea functilor de reglaj fac automodelismul mult mai interesant si ofera mai mult decat o masina cu telecomanda cumparata din magazinele de jucarii.

Trim sau reglajul de zero al directiei este diponibil pe absolut orice telecomanda… scuze puterea obisnuintei e ca xeroxul iti ramane in vocabular deci termenul corect este radiocomanda.

Trimul permite reglajul directie astfel automodelul efectueaza deplasarea in linie dreapta atunci cand directia (volanul) este lasata pe liber. Reglarea trimului se face foarte usor si este primul lucru pe care trebuie sa il faci la masina ta.

Pornim radiocomanda dupa care pornim modelul, testam directia stanga dreapata pentru a vedea daca totul functionaza in regula si daca directia lucreaza liniar.

Relglajul directie se face in 2 praguri in prima faza static dupa care dinamic (in mers).

Reglajul static se face cu masina pe loc, recomandat este sa ridicam masina de la sol pentru a avea directia cat mai libera. Compensam din potentiometrul de trim pana cand ni se pare ca rotile sunt indreptate egal stanga dreapta.

Reglajul dinamic se face cu masina in mers, de preferat cautam o bucata de asfalt dreapata  si plana fara foarte multe denivelari si gropi ne plasam in spatele automodelului si acceleram modelul pana la 30%-40% dupa care lasam acceleratia pe neutru, astfel modelul nostru se deplaseaza singur fara ca puterea modelului sa afecteze directia. In timp ce masina este in deplasare putem observa corect daca masina se deplaseaza drept, daca masina are tendinta sa se deplaseze spre dreapata compensam cu trimul de directie in parte stanaga, daca masina are tendinta sa se deplaseze in stanaga compensam trimul spre dreapata.

Pentru un rezultat optim recomandam repetarea operatiuni si reglarea trimului cu modificari foarte fine pana cand vedem automodelul ca se deplaseaza drept si nu este nevoie sa compensam din directie(volan).

Daca ai o problema si nu te descurci iti stam la dispozitie cu sfaturi reglaje si service in magazinul nostru din Bucuresti, Strada Jean Louis Calderon Nr 58 Sector 2 telefon 0735700997. www.AutoRC.ro

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s